Wie is Kitty?

 

Ik ben geboren op 3 april 1964 in Amsterdam, als middelste in een gezin met drie meisjes. Al sinds mijn kleutertijd Kitty Terpstraben ik gek op onze soms complexe, maar altijd weer boeiende Nederlandse taal. Nog voordat ik naar de basisschool ging, kon ik al een beetje lezen en schrijven. Op latere leeftijd begon ik ook belangstelling te krijgen voor het corrigeren van teksten. En nog steeds geeft het mij voldoening als ik een op zich al goede tekst nog aantrekkelijker kan maken.

Met taal kun je spelen en een lach op iemands gezicht toveren. Maar ook op creatieve, doeltreffende wijze een product aanprijzen. Of een moeilijk onderwerp zo duidelijk en eenvoudig mogelijk onder woorden brengen. Een tekst kun je naar mijn mening pas goed schrijven, corrigeren of redigeren als je voldoende in de huid van de lezer of toehoorder weet te kruipen. Door mijn marketingachtergrond weet ik op dit gebied van de hoed en de rand.

Diplomaís:
VWO, HEAO-Economisch LinguÔstisch, NIMA-B (Marketing Manager) en Customer Service Marketing.
Praktijkervaring: 18 jaar in een drietal marketing- en communicatiefuncties en sinds 2000 freelance tekstschrijver, redacteur en corrector.